Ismét egy ehető ajándékötletet hoztam nektek karácsonyra. Snickers csoki rajongók figyelem, nektek biztosan bejön majd ez az egyszerre édes és kicsit sós ízvilág. Akár egy diós pitére vagy csak simán egy palacsintára locsolva is mennyeivé változtatja az adott desszert ízét. A korábban készített vaníliával együtt szerintem csodás karácsonyi ajándék lehet minden édesszájúnak, főleg ha ilyen köntösbe öltöztetitek!
Sós karamell
Hozzávalók:
460 g cukor
4 evőkanál vaj
1 kávéskanál só
2,5 dl tejszín (habtejszín)
A cukrot egy edényben melegíteni kezdjük, néha mozgassuk meg az edényt. Amikor felolvadt a cukor, vegyük nagyobbra a lángot és kevergessük addig, amíg szép barna nem lesz. Ezután lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a vajat, majd visszatesszük a tűzre. Ahogy újra összeolvad, beleöntjük a tejszínt majd a legvégén a sót. Addig kevergetjük, amíg szép sima lesz a szósz.
Letölthető INNEN
Csodás lehet.
VálaszTörlésFelbontás nélkül meddig tartható el így ez a szósz?
Köszönöm