2015. január 19., hétfő

Enjoy the little things


A legutóbb azt olvastam egy újságcikkben, hogy téves az az állítás, miszerint az időjárásnak hatása van a hangulatunkra. Nem tudom ki végezte a cikk alapjául szolgáló kutatást és nem is szeretném a szakértelmét megkérdőjelezni, de nálam 100%, hogy számít milyen az idő odakint. Esős borongós időben, mint ami éppen most is van, reggel képtelen vagyok kibújni az ágyból, órákig (na jó nem órák, mert akkor hajnalban kellene kelnem) állok a szekrényem előtt, mert nem tudok mit fölvenni (szívem szerint egy melegítőbe bújnék és úgy indulnék el), étvágyam sehol, nem kívánok semmit és különben is a macska is k.......
Ilyenkor két teendő van: otthon maradni, beburkolózni egy meleg takaróba, berakni a kedvenc filmet (nálam ilyenkor a Sex és New York a kedélyjavító) és közben elkortyolni egy forró teát, kávét, csokit. Lássuk viszont be, ez sajnos az esetek többségében nem kivitelezhető.
A másik lehetőség, hogy felülkerekedik az ember a rossz kedvén, átrendezi kicsit a gondolataidat. Én ilyenkor kutakodni kezdek az emlékeimben és keresem a jobbnál jobb kedvre derítő emlékeket. Nem kell nagy dolgokra gondolni, elég ha csak eszembe jut, hogy az elmúlt napokban milyen jókat játszottunk együtt a családdal, egy napfényes délutánon milyen jót sétáltam a munkából hazafelé, vagy éppen a tavalyi családi nyaralásunk. Egy ilyen frissítő után egyből másként látom a világot és tudom, hogy nem tart örökké a rossz idő és mint minden, ez is elmúlik egyszer. 
Akad itt még egy jó ötlet, ami miatt végül is ez a bejegyzés született: Tegyetek ki a lakás jól látható pontjaiba pozitív üzeneteket és biztos, hogy könnyebb lesz mindenféle változó időjárást, napfény nélküli napokat túlélni. 
A képek több színben is elérhetőek, alul tudjátok letölteni és kinyomtatni. Szebb napot mindenkinek!
Letölthető innen: kék, sárga, rózsa

1 megjegyzés:

  1. Úgy hiányolom a letölthető klassz új dolgokat húsvétra nem készülsz valamivel?

    VálaszTörlés