2014. november 12., szerda

Vaníliakivonatot ajándékba


Biztosan észrevettétek már, hogy mindig megpróbálok olyan ötleteket kitalálni, amelyeket házilag is elkészíthettek és nem igényel különösebb kézügyességet. Most is egy ilyet hoztam.
Már hosszú évek (pontosabban, az első Mautner Zsófi szakácskönyv megjelenése) óta csakis házilag készített vanília kivonatot használok a sütéshez/főzéshez. Az idén úgy döntöttem nem csak magamnak készítem el a szokásos soron következő adagot, hanem olyan kedves ismerősök is kapnak majd ajándékba karácsonyra, akik előszeretettel sürgölődnek a konyhában.
Magához a kivonathoz egy üveg jó minőségű vodkára és 8-10 szál vaníliarúdra van szükség. A vaníliarudakat hosszában kettévágjuk és az üvegbe dobjuk. 3-4 hétig száraz hűvös helyen tároljuk, közben naponta összerázzuk.
A fenti egyszerű, ám de annál hasznosabb varázskivonathoz ezúttal készítettem nektek egy egyedi matricát is, amit az év bármely szakában fel tudtok használni, nem feltétlenül a karácsonyi ajándékozáshoz kapcsolódik.
Szóval nincs más teendőtök, mint az elkészült vanília kivonatot, az ajándékozás előtt szűrőn keresztül kis üvegekbe tölteni és az üvegekre felragasztani a címkét. 



Letölthető INNEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése